Opettajat

Dance is art in motion.

Riikka Tankka

toimitusjohtaja, tanssinopettaja, tanssija / Pori Dance Company

Klassinen baletti, jazz- ja nykytanssi, teatteritanssi, repertoire, lastentanssi, kuntotunnit/kehonhuolto, EK-koulutus/ L1-3, S1-2, ammatilliseen tähtäävät, HipHop, tanssiakrobatia, lyrical jazz
Kuva: Maarit Laakkonen

Riikka Tankka on Porilainen tanssija ja tanssinopettaja. Hän on toiminut opetustyössä vuodesta 1999 vastuualueenaan klassinen baletti, esiklassinen, jazztanssi, nykytanssi, lastentanssi ja kuntotunnit/kehonhuolto, Pilates, hiphop/streetjazz, lyrical jazz, teatteritanssi. Ja Riikka on ollut ammattitanssijana kiinnitettynä Pori Dance Companyssa vuodesta 1999, jossa toimii edelleen tanssijana. Tanssijan ammattitutkinnon Riikka suoritti Tampereen konservatoriolla 2005. Pitkä työkokemus tanssin ja tanssinopettajan työssä on tuonut Riikalle vahvan ammattitaidon. Tanssijan työ antaa opettajan työhön syvyyttä ja Riikan hyvä tekninen osaaminen onkin yksi hänen monista vahvuuksistaan opettajana. Riikka kouluttautuu jatkuvasti alan erikursseilla niin tanssin, kuin myös tanssin opettamisen kehittämiseksi koti- ja ulkomailla. Hän on osallistunut myös moniin alan kilpailuihin menestyksekkäästi niin koti- kuin ulkomaillakin.

Riikka on ammattimainen, rempseä ja nauravainen, hyvällä tavalla tarkka ja vaativa opettaja, jonka tunnille kaikkien on helppo tulla mukaan. Hän osaa ottaa kaikki huomioon ja antaa rakentavaa, sekä positiivista palautetta. Tunneilla on avoin ja iloinen ilmapiiri. Riikka Tankka on Tanssikoulu Tankan toimitusjohtaja, sekä toimii siellä tanssin opettajana ja on Tanssikoulu Tankan toinen omistajista.

Merkittäviin opettajiin kuuluu mm. Pattie Obey, Jarmo Ahonen (Pilates), Mirja-Liisa Herhi, Jorma Uotinen, Saima Kranig, Eric Viudes, Frank Chaves, Liisa Nojonen, Maj-Lis Rajala, Marjo Kuusela, Alan Danielsson (Limon tekniikka), Jung-Eun Kim.  Opettajana koulussamme  Syventävät pedagogiset jatko-opinnot v 2014-2016 Savonia AMK:ssa Kuopiossa, täydennyskoulutusohjelmassa.

Pori Dance Companyssa Riikka on tanssinut  vuodesta 1999 ja esiintynyt ryhmän mukana  mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa, Virossa, Hollannissa, Luxemburigissa, Skotlannissa ja Venäjällä.  Kansainvälistä menestystä tanssijana on tullut mm. Moskovassa 2001, Euro-Danse kilpailussa Pariisissa v. 2008 , Pietarissa v 2011. Tanssijana hän työskenteli v. 2011 Soulissa Mikko Lampisen residenssivieraulun ensi-iltateoksessa, merkittävä sooloesiintyminen  1.12.2016 Soulissa Jung-Eun Kimin teoksella Silence-ecneliS. Riikka on tanssinut kymmenien  maamme tunnettujen ja kansainvälisesti menstyneiden koreografien teoksissa. 

Meri Tankka

rehtori, tanssinopettaja, tanssija / Pori Dance Company

Klassinen baletti, jazz- ja nykytanssi, teatteritanssi, repertoire, lastentanssi, kuntotunnit/kehonhuolto, EK-koulutus/ L1-3, S1-2, ammatilliseen tähtäävät
Kuva: Maarit Laakkonen

Meri Tankka on syntyperäinen Porilainen ja toiminut tanssinopettajana vuodesta 1999. Hän valmistui ammattitanssijaksi Tampereen konservatoriolta 2005. Meri Tankka on ollut kiinnitettynä Tanssijana Pori Dance Companyssä vuodesta 1999 ja toimii edelleen tanssijana ryhmässä. Meri pitää yllä ammattitaitoaan osallistumalla säännöllisesti alan erikursseille niin tanssin kuin myös tanssinopettajan työn edistämiseksi, niin koti- kuin ulkomaillakin. Pitkä työkokemus tanssinopettajana on antanut hänelle vahvan ammattitaidon, joka on kehittänyt häntä opettajana. Tanssijana Meri on ottanut osaa menestyksekkäästi moniin alan kilpailuihin niin koti-, kuin ulkomaillakin.
Meri on iloinen, helposti lähestyttävä ja asiantunteva tanssin opettaja. Hän on toiset huomioon ottava, tarkka ja sopivan vaativa.
Tunneilla on avoin ja rohkaiseva ilmapiiri.
Meri Tankka toimii tanssikoululla rehtorina, tanssin opettajana ja on Tanssikoulu Tankan toinen omistajista.

Merkittäviin opettajiin kuuluu mm. Pattie Obey, Jarmo Ahonen (Pilates), Mirja-Liisa Herhi, Jorma Uotinen, Saima Kranig, Eric Viudes, Frank Chaves, Liisa Nojonen ja Maj-Lis Rajala. Opettajana koulussamme hän on työskennellyt vuodesta 1999 vastuualueenaan klassinen baletti, esiklassinen, jazztanssi, nykytanssi, lastentanssi ja kuntotunnit/kehonhuolto, barre, teatteritanssi, kärkitossutekniikka. Balettipedagogiikan erikoisopinnot Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitoksella v. 2005-2006.

Tanssijana Pori Dance Companyssa Meri Tankka on ollut vuodesta  1999 ja on esiintynyt ryhmän mukana mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa, Venäjällä ja Skotlannissa.  Hän on saavuttanut lukuisia palkintoja ja kunnia mainintoja alan kilpailuissa. Concours Euro-Dance Paris v. 2007 hänet palkittiin kilpailun parhaana tanssijana. Liisa Nojosen assistenttina Meri Tankka toimi 2002-2018 kevät.

Kati Aalto

tanssinopettaja, tanssija/ Pori Dance Company

Jazz- ja nykytanssi, teatteritanssi, repertoire, lastentanssi, kuntotunnit/ kehonhuolto, EK-koulutus/L1-3, S1-2, ammatilliseen tähtäävät
Kuva: Maarit Laakkonen

Riku Lehtopolku

tanssinopettaja, tanssija/ Pori Dance Company, Kuopio Tanssii ja Soi- festivaalin taiteellinen johtaja

Steppi, nykytanssi, klassinen baletti, EK- koulutus/L2-3, S1-2
kuva: Maarit Laakkonen

Riku Lehtopolku on monipuolisesti tanssin kentällä toimiva tanssitaiteilija ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina Pori Dance Companyssa vuodesta 2001 esiintyen mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Jarkko Mandelinin teoksissa. Riku toimi myös ryhmän toisena taiteellisena johtajana vuosina 2014-2019. Vierailijana Riku on nähty mm. Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin, Iceland Dance Companyn sekä Carl Knif Companyn ja Susanna Leinonen Companyn tuotannoissa. Vuodesta 2006 Riku on toiminut Jorma Uotisen koreografisena assistenttina ja tämän teosten harjoittajana mm. Suomen Kansallisbaletissa sekä Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa.

Riku on kysytty opettaja, joka Tanssikoulu Tankan lisäksi vierailee säännöllisesti eri tanssikouluissa ja alan ammatillisissa oppilaitoksissa, mm. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksella. Kansainvälistä opetuskokemusta Rikulle on kertynyt Japanista, Etelä-Koreasta ja Islannista.

Opetustyössä Rikulle tärkeitä asioita ovat liikkeen kokonaisvaltainen ymmärrys, kokemuksellisuus ja musikaalisuus. Riku on työssään tarkka mutta huumorintajuinen ja pyrkii inspiroivalla otteellaan avaamaan tanssin eri mahdollisuuksia taidemuotona. Opettajana Riku jakaa laaja-alaista tietotaitoaan tanssista ja kannustaa jokaista oman täyden potentiaalinsa löytämiseen epäonnistumisia pelkäämättä.

Sara Niiranen

tanssinopettaja AMK

Jazz- ja nykytanssi, lyrical ja showjazz, lastentanssi, EK- koulutus/L1-3, S1-2
Kuva: Iida Hakala

Sara Niiranen on koulumme opettajatiimin uusimpia vahvistuksia. Hän on turkulainen tanssinopettaja, jonka yli 20-vuotinen tanssitaival alkoi koulustamme Porista. Koulumme erikoiskoulutusluokalla tanssitut vuodet sekä sen kautta esiintyminen useiden arvostettujen koreografien teoksissa on osaltaan kasvattanut Sarasta määrätietoisen ja vastuuntuntoisen tanssipedagogin. Tanssiharrastus muuttui ammatiksi kun Sara lähti opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun tanssinopettajalinjalle 2017. Valmistumisensa, vuoden 2021 jälkeen hän on ehtinyt toimia päätoimisena tanssinopettajana pari vuotta. Sara on opettanut kaikenikäisiä ja tasoisia oppilaita pääkaupunkiseudulla, Turussa ja viime lukuvuodesta lähtien myös Porissa.

Sara on positiivinen, kannustava ja sopivasti vaativa opettaja, jonka tunneilla vallitsee hyvä tekemisen meininki. Saran tunneille pääset tanssimaan lukujärjestyksen mukaan aina torstaisin ja perjantaisin.

Roope Virtanen

Breakdance -opettaja

Roope Virtanen on koulumme breakdance- opettaja. Hän on toiminut katulajien parissa pitkään ja on yksi Flexmex ja UnathleticMonkeys- ryhmien perustajista. Roope muistetaan myös Talent Suomi -ohjelman finaalista 2021. Roopen tunneilla on hauska ja rento meininki.
Tunneilla kehitetään omaa persoonallista tanssityyliä ja opetellaan breakdancelle ominaisia liikkeitä, sekä opetellaan perustekniikkaa. Tämä näyttävä ja akrobaattinen laji sopii sekä tytöille että pojille.

Sini Mäenpää

tanssipedagogi, koreografi, tanssija

Klassinen baletti, kärkitossutekniikka, Pilates/Kehonhuolto, repertoire, jazztanssi/EK-koulutus,/L1-3,S1-2, ammatilliseen tähtäävät

Sini Mäenpää on valmistunut tanssijaksi vuonna 2001 Balettakademien:sta Tukholmasta. Toiminut tanssijana ja tanssinopettajana eri puolilla Suomea ja työskennellyt paljon mm. Helsingin Kaupunginteatterissa. Mäenpää opettaa Tanssikoulu Tankan lisäksi nykytanssia muun muassa Lappeenrannan Tanssiopistossa, Hämeenlinnassa ja vierailevana opettajana Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella.

Konstantin Karin

tanssipedagogi, tanssija, koreografi

Klassinen baletti, repertoire, karakteri, jazz ja nykytanssi, EK- koulutus, L1-3, S1-2, ammatilliseen tähtäävät

Vierailijat

Anu Sistonen

Atte Kilpinen

Joel Alalantela

Tanssija, tanssinopettaja ja koreografi

Joel Alalantela Sastamalassa asusteleva tanssitaiteilija ja toimii tällä hetkellä koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana.
Joel valmistui tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta 2012 ja toiminut siitä lähtien aktiivisesti taidekentällä nykytanssi teoksista musikaaleihin. Joel on työskennellyt tanssijana mm. erilaisissa musikaaleissa ja tanssiryhmissä. Viimeisimmät teokset, Cape Mosaic (Tampere 2020), Tanssiteatteri MD, Secunda Prattica (Tampere 2020), Tanssiteatteri MD, Tanssiva muumilaakso (Tampere 2020), Oulun teatteri, Peppi pitkätossu musikaali (Oulu 2019), Oulun Teatteri, My Fair Lady (Oulu 2018), Välitila, nykytanssiteos (Oulu 2017), Becoming Monsters nykytanssiteos, koreografin assistentti (Oulu 2017). Joelin osaamisalue pohjautuu nykytanssiin, jazztanssiin sekä showtanssiin tekniikoihin. Opettajana Joel on kannustava ja iloitsee yhdessä oppilaan onnistumisista!

Joni Österlund

Jung Eun Kim

Mikko Lampinen

Mikko Makkonen

Kuva: Eira Enkvist

Sanaz Hassan

Tanssija, tanssinopettaja ja koreografi

Sanaz Hassani lukeutuu katutanssin pioneereihin Suomessa. Intensiivinen harjoittelu ja intohimo tanssia kohtaan ovat luoneet Sanazille menestyksekkään kilpailutaustan 90-luvulta lähtien, oman, esiintymisillään suurta suosiota saavuttaneen UMC-tanssiryhmän ja uran tanssin ammattilaisena.

Sanaz tunnetaan katutanssin moniosaajana. New York Broadway Dance Center;illä opiskelu, ympäri maailmaa hankitut opit ja ideat, lukuisat vuosittaiset tanssiteokset ja laaja-alainen työnkuva ovat tehneet hänestä rautaisen ammattilaisen niin tanssijana, tanssinopettajana kuin koreografina.
Työhönsä Sanaz suhtautuu intohimoisesti, uutta etsien, itseään haastaen ja pilke silmäkulmassa.